serek wiejski znajduje się w brązowej miseczce o którą oparta jest drewniana łyżka

Serek wiejski odchudzanie

Odchudzanie z pomocą diety nisko-węglowodanowej

Dieta nisko-węglowodanowa uważana jest za sposób na pozbycie się kilogramów poprzez usunięcie z jadłospisu takich produktów jak np. cukry. Dietetycy wskazują, że to węglowodany są w dużym stopniu odpowiedzialne za tycie. Ich nadmiar w diecie powoduje odkładanie się kilogramów w postaci tkanki tłuszczowej. Gdy będziemy spożywać serek wiejski, odchudzanie stanie się łatwiejsze, gdy nadmiar węglowodanów zastąpimy białkiem.

Serek wiejski i innego, tego typu produkty

Jest to taki sposób żywienia, który eliminuje cukry w diecie. Rezygnuje się z podstawowych źródeł węglowodanów, w tym także takich produktów jak: ziemniaki, ryż, makarony, mąką, pieczywo itp.
Dieta składa się z kilku etapów. W pierwszym z nich, który trwa ok. 2 tygodni, nie je się owoców, które także zawierają cukier w formie węglowodanów prostych i złożonych.
W dalszym okresie stosowania diety unika się produktów, które zawierają cukier. Warto wiedzieć co zalicza się do tej kategorii. A są to:
– produkty zbożowe, takie jak: mąki, kasze, ryż, płatki owsiane itp.;
– warzywa i owoce, w których znajdują się węglowodany w formie skrobi, cukrów i włókien roślinnych;
– suche nasiona strączkowe;
– cukier, miód i inne słodziki;
– słodkie przetwory, takie jak: marmolady i dżemy;
Takich produktów należy unikać w diecie.

Serek wiejski – składnik diety nisko-węglowodanowej

Czym jest serek wiejski? To produkt, który zapewne zna każdy. Można go bez problemu znaleźć w każdym sklepie. Jest popularny, ponieważ jest smaczny i zdrowy i stanowi bazę do przygotowania wielu dań.
Jako składnik diety nisko-węglowodanowej serek może z powodzeniem zastąpić np. słodzone jogurty, które zawierają cukier. Można go jeść na zmianę np.z jogurtem naturalnym, by urozmaicań posiłki.
Zaletą serka wiejskiego jest fakt, że robi się go z mleka krowiego, poprzez specjalne obrabianie ziarenek twarogu, które są zanurzane w delikatnej śmietance. Dziś jest to jeden z niewielu naturalnych produktów, bez dodatków. Dlatego należy jeść go świeżym. Serek posiada niską zawartość tłuszczów i węglowodanów, natomiast dużo białka, co ma znaczenie w trakcie diety nisko-węglowodanowej, kiedy nie możemy zapominać o białku w codziennej diecie.

Podziel się z innymi

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *