pszczoła

Chrońmy Pszczoły

Kiedy zabraknie pszczół, człowiekowi pozostaną cztery lata życia!

ulica
Tutaj jest miejsce na twoją reklamę

Nie zwlekaj, dowiedz się więcej jak możesz wypromować swoją firmę

previous arrow
next arrow

Kawa Davidoff – czy warto wybrać ją do biura?

Wiele osób delektuje się kawą w pracy. Nic dziwnego, że osoby zarządzające biurami – szefowie i menedżerowie – szukają nie tylko wydajnych ekspresów, ale też kaw, które spełnią rosnące oczekiwania kawowe zespołu. Czy w takim scenariuszu kawa Davidoff to dobry wybór?

Jaką kawę powinniśmy wybra ć do biura?

  • Dobra kawa do biura to taka, która smakuje wszystkim, gwarantuje pobudzenie – tak cenne w biurowej pracy, a także jest wydajna i stworzona z poszanowaniem praw człowieka i środowiska.
  • Kawa Davidoff (https://www.tchibo-coffeeservice.pl/nasze-marki/davidoff/) to jedna z propozycji kaw do wykorzystania w biznesie, w tym także w biurach. Dlaczego warto się nią zainteresować? W artykule znajdziesz cztery różne powody ku temu.
  • Aby spełnić kawowe potrzeby i oczekiwania pracowników, kawę Davidoff musisz połączyć z dobrym ekspresem do kawy. Takie połączenie – kawa i ekspres – możesz zdobyć, decydując się na dzierżawę, nie tylko na tradycyjne kupno każdego z tych elementów osobno.

Badania statystyczne wskazują, że w ciągu roku wypijamy przeciętnie 550 kaw. Jednocześnie rośnie zainteresowanie kawą lepszej jakości, w tym kawą z ekspresu i głównie ziarnistą, która kusi smakiem, aromatem, ale także efektem pobudzenia – a tego właśnie oczekują pracownicy. Poza domem sięgamy w pierwszej kolejności już nie tylko po klasyczne espresso, ale też bardziej finezyjne rodzaje napoju, w tym latte.

Co to oznacza dla pracodawców?

Kawa staje się coraz ważniejszym elementem wyposażenia biur i że pracownicy z roku na rok zwracają większą uwagę na jej jakość. Oczekują też większej różnorodności i kawy, będącej dobrą podstawą do przyrządzenia latte. Cappuccino i innych nieco bardziej deserowych wariantów. Z tych powodów uzasadnionym wydaje się zainwestowanie w dobrą, ziarnistą kawę.

Dlaczego warto wybrać kawę Davidoff do biura:

Szlachetna Arabika

Arabikę uznaje się za najszlachetniejszy gatunek kawy. Jej ziarna pozwalają uzyskać zarówno świetny aromat, jak i smak (jest raczej łagodny, ale za to bardzo złożony). Kawa Davidoff to stuprocentowa Arabika pochodząca z Brazylii – ojczyzny kawy. Są to ziarna wysokiej jakości, które przełożą się na esencjonalne, ciemne espresso i będą świetną bazą do pozostałych kaw, w tym kaw mlecznych – w sam raz do biura.

Świetny smak

Przed chwilą wspomnieliśmy już, że brazylijska Arabika cechuje się złożonym, głębokim smakiem. Tutaj zaznaczymy jeszcze, że w kawie Davidoff wyczuwa się delikatną, czekoladową nutę, która odpowiada za subtelną słodycz napoju. Spełnia więc oczekiwania kawowe każdego – zarówno wielbicieli słodyczy, którzy wedle upodobania mogą jeszcze samodzielnie dosłodzić napój, jak i fanów nieco bardziej wytrawnych smaków.

Pasuje do każdego rodzaju ekspresu

Kawę Davidoff z powodzeniem dopasujesz do ekspresu automatycznego, przelewowego, a także tradycyjnej kawiarki. Na rynku występuje zarówno w formie ziaren, jak i jako kawa mielona. Wcześniej przytoczyliśmy badania, z których wynika, że rośnie zainteresowanie kawą ziarnistą. Może więc warto wybrać właśnie taką, by spełnić oczekiwania pracowników? Pamiętaj tylko, że kawa w ziarnach wymaga zmielenia chwilę przed zaparzeniem. W automatycznych ekspresach często występują młynki zintegrowane, co zdejmuje z barków pracowników dodatkową czynność mielenia, ale w pozostałych typach ekspresów niezbędne będzie użycie oddzielnego młynka.

Certyfikowana kawa dla najbardziej wymagających

Decydując się na kupno kawy Davidoff, masz pewność, że została ona wyprodukowana z poszanowaniem najwyższych standardów dbałości o środowisko oraz prawa człowieka, w tym z zapewnieniem pracownikom godziwego wynagrodzenia. A to staje się coraz ważniejsze dla wszystkich konsumentów, Twoich pracowników także.