Kawa Davidoff – czy warto wybrać ją do biura?

Wiele osób delektuje się kawą w pracy. Nic dziwnego, że osoby zarządzające biurami – szefowie i menedżerowie – szukają nie tylko wydajnych ekspresów, ale też kaw, które spełnią rosnące oczekiwania kawowe zespołu. Czy w takim scenariuszu kawa Davidoff to dobry wybór?

Reklama

Jaką kawę powinniśmy wybra ć do biura?

  • Dobra kawa do biura to taka, która smakuje wszystkim, gwarantuje pobudzenie – tak cenne w biurowej pracy, a także jest wydajna i stworzona z poszanowaniem praw człowieka i środowiska.
  • Kawa Davidoff (https://www.tchibo-coffeeservice.pl/nasze-marki/davidoff/) to jedna z propozycji kaw do wykorzystania w biznesie, w tym także w biurach. Dlaczego warto się nią zainteresować? W artykule znajdziesz cztery różne powody ku temu.
  • Aby spełnić kawowe potrzeby i oczekiwania pracowników, kawę Davidoff musisz połączyć z dobrym ekspresem do kawy. Takie połączenie – kawa i ekspres – możesz zdobyć, decydując się na dzierżawę, nie tylko na tradycyjne kupno każdego z tych elementów osobno.

Badania statystyczne wskazują, że w ciągu roku wypijamy przeciętnie 550 kaw. Jednocześnie rośnie zainteresowanie kawą lepszej jakości, w tym kawą z ekspresu i głównie ziarnistą, która kusi smakiem, aromatem, ale także efektem pobudzenia – a tego właśnie oczekują pracownicy. Poza domem sięgamy w pierwszej kolejności już nie tylko po klasyczne espresso, ale też bardziej finezyjne rodzaje napoju, w tym latte.

Co to oznacza dla pracodawców?

Kawa staje się coraz ważniejszym elementem wyposażenia biur i że pracownicy z roku na rok zwracają większą uwagę na jej jakość. Oczekują też większej różnorodności i kawy, będącej dobrą podstawą do przyrządzenia latte. Cappuccino i innych nieco bardziej deserowych wariantów. Z tych powodów uzasadnionym wydaje się zainwestowanie w dobrą, ziarnistą kawę.

Dlaczego warto wybrać kawę Davidoff do biura:

Reklama

Szlachetna Arabika

Arabikę uznaje się za najszlachetniejszy gatunek kawy. Jej ziarna pozwalają uzyskać zarówno świetny aromat, jak i smak (jest raczej łagodny, ale za to bardzo złożony). Kawa Davidoff to stuprocentowa Arabika pochodząca z Brazylii – ojczyzny kawy. Są to ziarna wysokiej jakości, które przełożą się na esencjonalne, ciemne espresso i będą świetną bazą do pozostałych kaw, w tym kaw mlecznych – w sam raz do biura.

Świetny smak

Przed chwilą wspomnieliśmy już, że brazylijska Arabika cechuje się złożonym, głębokim smakiem. Tutaj zaznaczymy jeszcze, że w kawie Davidoff wyczuwa się delikatną, czekoladową nutę, która odpowiada za subtelną słodycz napoju. Spełnia więc oczekiwania kawowe każdego – zarówno wielbicieli słodyczy, którzy wedle upodobania mogą jeszcze samodzielnie dosłodzić napój, jak i fanów nieco bardziej wytrawnych smaków.

Pasuje do każdego rodzaju ekspresu

Kawę Davidoff z powodzeniem dopasujesz do ekspresu automatycznego, przelewowego, a także tradycyjnej kawiarki. Na rynku występuje zarówno w formie ziaren, jak i jako kawa mielona. Wcześniej przytoczyliśmy badania, z których wynika, że rośnie zainteresowanie kawą ziarnistą. Może więc warto wybrać właśnie taką, by spełnić oczekiwania pracowników? Pamiętaj tylko, że kawa w ziarnach wymaga zmielenia chwilę przed zaparzeniem. W automatycznych ekspresach często występują młynki zintegrowane, co zdejmuje z barków pracowników dodatkową czynność mielenia, ale w pozostałych typach ekspresów niezbędne będzie użycie oddzielnego młynka.

Reklama

Certyfikowana kawa dla najbardziej wymagających

Decydując się na kupno kawy Davidoff, masz pewność, że została ona wyprodukowana z poszanowaniem najwyższych standardów dbałości o środowisko oraz prawa człowieka, w tym z zapewnieniem pracownikom godziwego wynagrodzenia. A to staje się coraz ważniejsze dla wszystkich konsumentów, Twoich pracowników także.